Skola

Ett besök på museet och fästningen kan fungera både som en introduktion i ett ämne och som en fördjupning av ett tema eller en epok. Vi erbjuder visningar av Varbergs fästning och museets utställningar liksom stadsvandringar och studielådor.

 

Alla barn och ungdomar ska ges möjlighet att uppleva kultur!

I vårt uppdrag ligger att förmedla hela regionens kulturhistoria och här kan vi skräddarsy visningar av museets samlingar, arkiv, bilder och föremål utifrån läroplanen och era speciella önskemål.

I museet finns både nya basutställningar, tillfälliga utställningar och ett pedagogrum för barngrupper.

Kontaktperson - Åsa Axberg asa.axberg@museumhalland.se - 0340 – 828 35
Bokning - Marie Antonsson marie.antonsson@museumhalland.se –  0340 – 828 45 

Sök i Region Hallands kulturkatalog för barn och unga

www.regionhalland.se/kulturbarnunga

Lekstäver och orddjur – en tillställning för barn och alla undra

En helt ny utställning som väcker lusten till språket och stimulerar fantasin hos både stora och små. Visas på museet 19/10-18/1.

Ta chansen att låta din barngrupp eller klass få upptäcka bokstävernas magiska och fantastiska värld. Tillsammans upptäcker vi utställningen och leker med ord. Sedan fortsätter vi till museets nya ateljé Borgen. Där tittar vi på bokstävernas historia och tillverkar egna bokstäver.
För bokning, ring 0340-828 45, vardagar kl 14-16.

Läs mer om utställningen+

Herr hum_Foto Magnus Lönn

 

Nyhetsbrev augusti 2014

Läs om våra lärarkvällar, nya utställningar och skolprogram i Nyhetsbrev Skola Augusti 2014

Nyrenoverat!

Museets lokaler i Västra längan har byggts om och vi har bättre kapacitet att ta emot skolklasser än tidigare. Här finns ny en rymlig reception, kapprum med gott om krokar och förvaringsskåp, kafé, och nya basutställningar.

Reserabatt till kulturen i Halland

Region Halland har beslutat om ett program för att öka tillgängligheten till det rika och levandekulturlivet i hela Halland. Gör subventionerade besök med skolklassen till följande besöksmål: Tjolöholms slott, Äskhults by, Hallands kulturhistoriska museum, Teater Halland, Naturum Getterön, Världsarvet Grimeton, Falkenbergs museum, Teater Albatross, Hallands Konstmuseum, Mjellby Konstmuseum, Teckningsmuseet i Laholm, Lindekullen i Hyltebruk, Friesminnet i Femsjö och Bonadsmuseet i Unnaryd.

Läs mer på Region Hallands sida om reserabatt+

Vi söker deltagare till referensgrupp för utveckling av pedagogiska program

Vill du vara med och utveckla museet och våra pedagogiska program? Vill du vara med i vår referensgrupp? Kontakta ansvarig för skola Åsa Axberg, asa.axberg@museumhalland.se 0340 – 828 35.

Skola