Barnens museum

Barn och ungdomar mellan 0 – 19 år har fri entré till museet!

HISTORISKT BARNKALAS!

Nu arrangerar vi historiskt barnkalas  – här får barnen prova på lekar som lekts från medeltiden till idag. Kalaset börjar med att er kalasvärd tar emot klädd i historisk dräkt, för att berätta lite om fästningens spännande historia. Härefter leker vi historiska lekar ute på fästningsvallen. Mellan lekarna blir det en liten vilopaus med saft och kaka. Då passar vi på att lukta och smaka på kryddor som man använde sig av på 1600-talet. Till sist går vi på upptäcktsfärd i fästningens kanonrum. Kanske hittar vi en skatt?

Boka på tel 0340 – 828 45

För barn

  • Här har barnen en egen historisk dräktgarderob. Låt fantasin få flöda då du förvandlas till riddare,  prinsessa – eller varför inte till Bockstensmannen? (6-9 år)
  • Nedanför fästningen ligger ”Barnens badstrand” – en långgrund sandstrand med fin utsikt mot fästningen och strandpromenaden. Inne  på museets kafé kan ni köpa glass och godis. På somrarna finns även kafé och restaurang öppet på fästningsområdet.
  • Under skolloven har vi fullspäckade program med olika workshops, tipspromenader och pyssel inne på museet. Under våra evenemang; t ex
    Coastal Culture och Medeltidsdagar har vi alltid roliga barnaktiviteter.
  • På somrarna har vi öppet i vår Historisk verkstad där barnen får tillverka saker med inspiration från 1600-talet: Knyta doftpåsar, slå mynt, skriva med fjäderpenna, spinna och karda ull, rulla bivaxljus, eller lära dig slängfläta.
  • Vi har familjeintroduktioner av Bockstensmannen, dessa och våra dramatiserade visningar av fästningen passar dock bäst från 6 år.

Ansiktsmålning under Mat & fest vid Mickelsmäss

Upptäcktsvandring för barn under Medeltidsdagar

Historisk verkstad för barnen under sommaren

 

Dela detta med dina vänner